Contactează-ne acum

Pentru mai multe detalii și pentru o ofertă personalizată dedicată nevoilor tale, ia legătura cu noi.

Contact

Rame de ochelari

Când ne gândim la ramele de ochelari, avem în minte în primul rând rolul lor estetic – culoare, formă, cum ne stau și cum ne „îmbracă” fața. Ochelarii sunt nu doar un accesoriu important, ci și o necesitate; mulți dintre noi îi purtăm zi de zi, chiar zi lumină, prin urmare alegerea unei rame potrivite este esențială. Vrem sa fie comodă, dar și frumoasă și pe gustul nostru.

Există mai multe tipuri și vă prezentăm pe scurt caracteristicile lor.

RAME METALICE
– au o durată de viață mare, dar trebuie bine întreținute
– persoanele care au o piele sensibilă trebuie să aleagă rame din aliaje hipoalergene sau cu inserție din material plastic pe brațe.

RAME CU FIR
Sunt ramele unde șuruburile de strângere a lentilelor pe ramă lipsesc. Strângerea lentilelor se face cu un fir din nylon, ceea ce conferă o stabilitate mai mare lentilelor în ramă și o rezistență mărita la torsiuni.
Recomandarea noastră în cazul acestor rame este folosirea lentilor din material plastic cu tratament antireflex, sau, după caz, lentile heliomate (fotocromatice). Acestea din urmă își adaptează automat intensitatea culorii – sunt clare la interior și se colorează la lumina puternică naturală.

RAME PE ȘURUB
Aceste rame sunt delicate și necesită o manevrare foarte atentă, respectând cu strictețe recomandările opticianului.
La acest tip de rame se recomandă lentilele din plastic cu antireflex sau cele heliomate.