Contactează-ne acum

Pentru mai multe detalii și pentru o ofertă personalizată dedicată nevoilor tale, ia legătura cu noi.

Contact

Ochelari de soare

Cu cât petrecem mai mult timp în mediul exterior cu ochii neprotejați de ochelari de soare, cu atât crește riscul de instalare a afecțiunilor de vedere, într-un anumit moment al vieții.

Lumina foarte puternică a soarelui poate irita ochii sau chiar arde corneea, favorizând apariția diverselor afecțiuni oculare. Absorbția radiațiilor UV de cristalin este o cauză frecventă a cataractei, iar lumina solară poate favoriza accelerarea procesului de degenerescență maculară.

Prin urmare, rolul ochelarilor de soare este acela de a acționa ca un scut între organele de văz și razele ultraviolete (energie invizibilă de înaltă frecvență emisă de soare) și de lumina albastră (lumina vizibilă de înaltă frecvență).

Tot ca un scut acționează și împotriva vântului, prafului și uscării ochilor, facilitând buna desfășurare a condusului unei mașini sau a sporturilor în aer liber.

În concluzie – alegerea unor ochelari de soare potriviți este foarte importantă, rolul lor nefiind doar pur estetic.

La IRIS OPTICA putem realiza și ochelari de soare cu dioptriile dumneavoastră, astfel încat să vă bucurați de confortul oferit de filtrul de culoare, dar și de vederea clară la toate distanțele.